Gode råd til virksomheder der skal vælge et rengøringsfirma

erhvervsrengøringFor mange virksomheder kan det være en besværlig affære at finde et kompetent og professionelt rengøringsfirma som yder en service af rigtig høj kvalitet. Hvilket jeg også selv har, måtte sande da jeg selv for nogle måneder siden ledte efter et dygtigt rengøringsfirma.

Derfor har jeg skrevet denne blog som skal fungere hvori jeg vil give et par gode råd til hvad man som virksomheder bør gøre inden man bestemmer sig for at skrive kontrakt med et rengøringsfirma, om at de skal varetage rengøringen for ens kontorlokaler, lager eller hvad det nu ellers kan være. Selvom det umiddelbart lyder lige til, så kan det faktisk være en vanskelig proces at finde og hyre et dygtigt rengøringsfirma som yder en service af høj kvalitet.

Få fat i referencer

Først og fremmest vil jeg råde andre virksomheder til at finde referencer på det rengøringsfirma i overvejer at vælge, på den måde sikrer i jer i virksomheden, at man vælger et rengøringsfirma som har haft glade og tilfredse kunder, derudover kan referencer fra store kendte virksomheder være en god indikator for at man bør vælge det pågældende rengøringsfirma.

Dog skal man ikke hænge sig fuldstændig op på referencer fra store kendte virksomheder, da man dermed kan komme til at overse små og mellemstore rengøringsfirmaer som yder mindst en ligeså høj service, hvis ikke bedre, da de har en mindre kundegruppe og derfor har et tættere forhold til deres kunder, hvilket også betyder at de er mere fokuseret på at yde et godt stykke arbejde.

Aftal et orienteringsmøde

Herudover bør du også afsætte tid af til et orienteringsmøde, så man på den måde sikrer at det er et rengøringsfirma man kan se sig selv at have et længerevarende samarbejde med. Derudover er det også yderst vigtigt at man udarbejder en kontrakt hvori man oplyser hvad det præcist er man gerne vil have gjort rent, og derfor ikke bare fx skriver at man gerne vil have gjort ens kontorlokaler rent. Disse oplysninger bør man også videregive mundtligt til det pågældende rengøringsfirma så de yderligere bliver gjort opmærksomme på det.

Det kan også være en god ide at vise rengøringspersonalet eller den ansvarlige leder ved orienteringsmødet rundt i ens virksomhed og angive hvor man gerne ser der bliver gjort rent. Dette gør også det pågældende rengøringsfirma bliver mere tilpas og bevidst om hvilke opgaver der helt præcist skal udføres, og dermed står de ikke på helt bar bund ved den første dag de for alvor skal gøre rent. 26

Sørg for et du vælger et momsregisteret rengøringsfirma

Hertil skal du også huske at skrive ind i kontrakten, hvornår på dagen du gerne vil have rengøringsfirmaet skal komme. Her er mange rengøringsfirmaer faktisk meget fleksible, eftersom de anerkender at de kan virke forstyrrende hvis de kommer og gør rent, mens medarbejderne stadigvæk er på arbejde. Derfor er der mange rengøringsfirmaer som tilbyder rengøring tidligt om morgenen eller sent på aftenen, samt weekendrengøring.

Der kan nogle gange ske uheld når et rengøringsfirma tager sig af din rengøring, dette kan være alt fra små ubetydelige skader til mærkelige og helt og aldeles uforklarlige skader. Det vigtigste er dog at du sørger for at det pågældende rengøringsfirma du overvejer at benytte, er forsikret og registeret hos Skat.

Selvom det er lidt dyrere at vælge en momsregisteret rengøringsfirma, behøver du til gengæld ikke bekymre dig hvis rengøringsfirmaet ødelægger noget i din virksomhed, eftersom de vil have en forsikring der dækker det ødelagte indbo.

Dit rengøringsfirma bør gøre brug af egen kvalitetskontrol

Til slut vil jeg også anbefale at du vælger et rengøringsfirma som løbende gør brug af kvalitetskontrol, så du på den måde sikrer dig at dit rengøringsfirma opretholder den høje kvalitet som du har krævet af dem og som de sikkert også har lovet dig. Kvalitetsrapporten sørger også for at de enkelte rengøringsmedarbejdere kan opdage deres egne fejl og rette dem så hurtigt som muligt.

Hvis du selv har haft erfaringer med gode eller dårlige rengøringsfirmaer er du velkommen til at skrive en kommentar om dine egne oplevelser. Derudover må du meget gerne selv komme med nogle gode råd til hvad man bør gøre inden man vælger et rengøringsfirma, hvis du mener jeg har overset noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *