Historien om lamper

lamperLamper er blevet brugt i tusinder af år af mange forskellige civilisationer. I en moderne tid, så tænker man på en lampe som noget med elektricitet, men stearinlys og olie lys har været kendt i tusinder af år. Lamper kan være en kilde til oplysning, da man begyndte at læse meget mere efter at lamper blev opfundet.
De kan hænge mange steder i et hjem i dag, men i gamle dage havde man ikke så mange penge, så der havde man kun en enkel lampe til deling.
I dagens Danmark har vi lamper alle vegne, men det er ikke alle som er lige nyttige.
De mest nyttige er nok skrivebordslamper.

Skrivebordslamper

Hvis man mangler lidt motivation for at læse, så kan det godt være at man skal kigge på sin skrivebordslampe og om den lyser godt nok. Det er ikke altid at man skal vælge den billigste da lyset kan være meget dårligt i disse lamper. Derfor kan det godt betale sig at sætte sig lidt ind i tingene når man køber nye lamper.
her det vigtigt at man kigger på RA værdien, da det er udtryk for hvordan lyset rammer skrivebordet. Dette er dog på selve pæren, men lampens udformning er også vigtig, da det giver indikation på hvor stor en spredning der er på lyset.

Køkkenlamper

I køkkenet er det vigtigt at der bliver sat de rigtige lamper op, da man har behov for reelt set at se hvad man laver derude. Man kan hurtigt skære en finger af hvis man ikke har de rigtige lamper i køkkenet.
Få derfor sat lamper op så der er f.eks. er spot på det sted hvor spækbrættet skal ligge.
Du skal dog altid lige læse sundhedsstyrelsens guide til hvad du må sætte op og hvad du ikke må sætte op derhjemme, før du sætter det helt store i gang derhjemme. Styrelsen laver ikke disse guides for sjov til lamper, så det er uhyre vigtigt at følge disse guides nøje. Lamper kan blive farlige at sætte til hvis man ikke ved hvad man laver, så få derfor en autoriseret elinstallatør til at komme ud og sætte dine lamper op for dig. Det vil gøre det nemmere og lettere for dig at sætte lamper op og du slipper for at Google alle mulige guides til hvordan du sætter lamper op.

Lamper generelt

Med lamper generelt er det vigtigt at fokusere på hvilke man skal have, inden man går ud og køber sig fattig. Hvilke passer til ens behov og hvordan passer de ind i hjemmet derhjemme.
Spørg eventuelt en du kender der har forstand på lamper, eller bare på design i det hele taget. Det skader aldrig at spørge nogen man kender så hvorfor ikke bare hoppe ud i det med at spørge en bekendt om de kan anbefale nogle lamper til dit hjem. Det er oftest sådan at man finder de flotteste lamper. Ved at spørge nogen man kender, for man stoler altid mere på denne måde. Lamper er en vigtigt del af dit hjem, så det er vigtigt at bruge meget tid på dette område, hvis du f.eks. er i gang med at flytte. Er du i gang med at flytte hjemmefra så tænker man sikkert at det ikke er så vigtigt at kigge på flotte lamper, men man skal tænke på at man i længden bliver træt af at have glødepærer hængende ned fra væggen, så få evt. mor eller far til at gå på nettet sammen med dig og finde nogle lamper der passer til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *