Kagepynt til bryllupskagen – fondant eller overtræksmarcipan?

fondant, kagepynt, overtræksmarcipanNår du skal vælge din bryllupskage til den store dag, så er der en del ting, du skal tage stilling til. En af de vigtigste ting, du skal tage stilling til er blandt andet, hvordan kagen skal se ud. For eksempel hvilken slags kagepynt – fondant eller overtræksmarcipan – den skal pyntes med.

Der findes uendelige muligheder inden for designs, typer, farver og former af bryllupskager. For at gøre det nemmest for dig selv, bør du starte med at finde ud af, hvilket tema du ønsker, at bryllupskagen skal have. Derudover skal du finde ud af, i hvilken sammenhæng, at kagen skal serveres. Skal den spises efter kirken til en reception, som dessert efter middagen eller i forbindelse med brudevalsen? Uanset hvornår kagen skal serveres, bliver du nødt til at finde ud af, hvor mange gæster kagen skal serveres til.

Det essentielle: kagepynten – fondant, overtræksmarcipan eller begge dele?

Den traditionelle bryllupskage er oftest hvid eller råhvid, men bruger du fondant eller overtræksmarcipan som kagepynt, har du også mulighed for at indfarve det for at give kagen en anden farve. Kagepynten er med til at præge kagens farver, og nogle vælger at det er selve pynten, som skal være det afgørende for kagens udseende, hvilket både fondant og overtræksmarcipan giver dig mulighed for.

Skal din bryllupskage være en etagekage adskilt af søjler, en etagekage, hvor etagerne er placeret direkte oven på hinanden – skal den være rund eller firkantet? Muligheder er mange. Når det kommer til kagepynten, så er bryllupskagen oftest overtrukket med enten fondant, overtræksmarcipan eller begge dele.

Kagepynten

Når du har besluttet dig for kagens opbygning, kan du koncentrere dig om kagepynten og om, hvorvidt denne skal udformes i fondant, overtræksmarcipan eller begge dele. Der er rigtig mange muligheder for kagepynt: friske blomster eller frugt, ganache, pynt af overtræksmarcipan, pynt af icing og naturligvis også den oplagte: pynt og blomster af fondant. Vælger du at bruge friske blomster, så sørg for, at stilken pakkes godt ind, inden den stikkes i kagen. Du kan også vælge at gøre hele kagen spiselig, ved at udforme al kagepynten i enten fondant eller overtræksmarcipan. Både fondant og overtræksmarcipan giver dig gode muligheder for at udforme den fineste og mest detaljerede kagepynt, som enten kan farves eller males på efterfølgende. Der er et utal af muligheder.

Hvad skal der være inden under kagepynten af fondant eller overtræksmarcipan?

Udover at skulle tage stilling til hvorvidt kagepynten skal være af fondant eller overtræksmarcipan, skal du også vælge hvad selve kagens indhold skal bestå af. Skal det være en kage lavet af tykke bunde og lidt creme, eller af tynde bunde og mere creme? Kagens smag afhænger af, om du vil have chokoladebunde, lyse bunde eller noget helt tredje samt hvilken mousse eller creme der bliver brugt. Der er rigtige mange kombinationsmuligheder. Man kommer hurtigt til at fokusere udelukkende på, hvordan kagen skal se ud, om den skal dækkes af kagepynt af fondant eller overtræksmarcipan samt om roserne skal være lys rosa eller i en mørkere nuance. Men husk også, at kagen skal smage godt. Selv om kagen også er en udstillingsgenstand med kagepynt og masser af fondant og/eller overtræksmarcipan, så skal den også huskes for smagen. Det er derfor en god idé, at lave en prøve på kagen, inden du beslutter dig endeligt.

Hvordan skal bryllupskagen opbevares inden servering?

Inden kagen bliver overtrukket, på selve bryllupsdagen, med enten kagepynt af fondant, overtræksmarcipan eller glasur, skal den være helt kold. Dette er især vigtigt, hvis der er brugt fløde i kagen. Sørg derfor for at stille kagen i et køligt rum, inden den skal serveres.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *