Overvej nye LED pærer

LED pærerOkay, så er vi kommet til LED pærer, som nu vil blive gennemgået omkring dens fordele og ikke mindst muligheder.

Ja vi har jo fået af vide i snart et årti at vi skal spare på energien, hvilket betyder at alle områder hvori der bliver brugt energi skal analyseres. Så derfor er vi nu kommet til LED pærer og hvad det egentligt indebærer.

Her kommer der syv gode råd til hvad du skal tænke over når du køber dine LED pærer.

Når du skal købe dine første pærer, så kig efter energimærkningen, hvor A+ er det højeste og det herefter kun går nedad. På den måde sparer man energi og samtidigt Co2. Så hvis man vil redde verden bare en lille bitte smule, så kan man passende starte på dette sted. Verden har brug for at selv de enkelte individer tager ansvar og går forrest, for det vil sætte gang i en større efterspørgsel efter grønnere tiltag i hverdagen.

Opmærksomhed

Noget andet man skal kigge efter er om sokkel og dimensioner passer til din lampe derhjemme. Det ville jo være ærgerligt at komme hjem med en LED pære der ikke passer ind i din lampe.
Der findes mange forskellige typer pærer, men noget man skal kigge efter om den kan dæmpes. Vælg efter hvor meget dæmpning der skal være på dine LED pærer, da det er meget forskelligt fra pære til pære.

Et punkt som mange glemmer, er lyskeglens spredningsvinkel. Det bliver angivet i grader og er udtryk for hvor meget vinkel der er på selve spredningen af lyset. Det skal også passe til lysets funktion, altså om det skal være et spot på et bestemt sted, eller om det skal være spredt ud over et større område. Det står typisk på emballagen af dine LED pærer, hvor stor en vinkel der er på. Hvis det ikke gør så spørg ekspedienten eller skriv en mail til webshopejeren.

Lysstyrke

Lysstyrken er også et vigtigt parameter at kigge på når man skal vælge sine LED pærer, da det angiver hvor kraftigt lyset er. Hvis lyset ikke er kraftigt nok til dit formål, så tænk på at du skal levere tingene tilbage og alt det bøvl der kommer ud af det. Det har ingen mennesker lyst til, så undgå dette ved at være super forberedt på hvad man skal være opmærksom på ved et køb af LED pærer.

Farvengivelsen er også vigtigt når man skal vælge sine LED pærer, da de ikke alle giver den bedste farvegengivelse. Man kalder dette for et RA indeks, hvor den typisk skal have mindst 85, hvis det er et sted der virkelig skal sættes spot på, og det hænder jo at man kommer ud for dette.

Lysets farve udtrykkes ved måleenheden Kelvin, der forkortes med bogstavet K. Varmt lys skal ligge imellem 2700 og 3200 K. 4000-5000 K svarer til koldt lys, der egner sig utroligt dårligt i boliger.

Økonomien er med dig

Og så kommer vi til en stor fordel ved LED pærer og det er at man jo altså samtidigt med at man er miljøvenlig, så sparer man mange penge.

Der findes faktisk to typer af LED pærer, hvor den ene er retningsbestemt, som kaldes spots og den anden er ikke retningsbestemt. Spots er som udgangspunkt en god erstatning for almindelige halogenspots.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *