advokater og selskabsformerDer er utallige selskab og virksomhedstyper i Danmark og det kan være svært at finde rundt i hvad for en selskabsform der passer en bedst. Det måtte jeg selv sande da jeg ville starte min eget lille mobile madkøkken i københavn og derfor gerne ville starte mig egen virksomhed. Herudover havde jeg svært ved at finde ud af hvordan og hvorledes jeg skulle oprette min egen virksomhed, da jeg ikke havde styr på hvilke dokumenter og oplysninger jeg skulle udfylde og hvor jeg skulle sende dem hen.

Derfor besluttede jeg mig for at kontakte min advokat som igennem mange år har hjulpet mig med store og små juridiske problemer. Hun fortalte mig om nogle af de mange forskellige selskab og virksomhedsformer og deres fordele og ulemper heriblandt; interessentskab, anpartsselskab, partnerselskab, og aktieselskab og kommanditselskab som du kan få mere information om her.

Sørger for alt papirarbejdet…

Min advokat foreslog dog mig at det bedste ville være for mit vedkommende hvis jeg oprettede en enkeltmandsvirksomhed, som primært adskiller sig ved at det kun har en ejer og at alle aktiver tilhører ejeren, samt at man selv personligt hæfter at virksomheden med at alt hvad man ejer. Derfor besluttede jeg mig for at jeg gerne ville stifte en enkeltmandsvirksomhed, og gav herefter min advokat alle de nødvendige oplysninger hun havde brug for, hvorefter hun så i de næste to dage ville sørge for alt papirarbejdet og ringe til mig når alt var i orden.

I dag er jeg så godt kørende på de københavnske gader med mit lille mobile asiatiske madkøkken hvor jeg flittigt laver mad til de sultne kunder fra nær og fjern, hvilket jeg ikke ville havde været i stand til uden en god portion hjælp fra min advokat.