ArbejdsbelysningEnhver arbejdsplads er forskellig, og hver enkelt har derved også forskellige behov for belysning. En samlet betegnelse for denne type belysning er dog arbejdsbelysning.

En enkelt lampe til at udgøre arbejdsbelysningen er sjældent nok, da det er vigtigt med korrekt og nok belysning, hvad enten du arbejder på en tegnestue, i et kontorlandskab eller på et værksted.

Vælg din arbejdsbelysning med omhu

Når du skal vælge hvilken form for arbejdsbelysning, du skal have på din arbejdsplads, er det vigtigt at gå i detaljen i forbindelse med, hvilke behov der skal dækkes. På den lange bane kan du så glæde dig over, at du ved den korrekte slags arbejdsbelysning kan arbejde i et sundt arbejdsmiljø, der forebygger træthed og dovenskab.

Med den rette type arbejdsbelysning, sørger du ikke blot for at den enkelte medarbejders øjne belastes unødigt, du opnår også et langt højere niveau af koncentration og effektivitet hos den enkelte. Det kan altså virkelig betale sig, at tage højde for hvilke behov der er for arbejdsbelysning på din arbejdsplads.

Forskellige behov for arbejdsbelysning

Der er stor forskel på, hvilket behov den enkelte arbejdsplads har for arbejdsbelysning. Nogle arbejdspladser fokuserer for eksempel på, at arbejdsbelysningen også skal passe ind i det æstetiske udtryk, hvor andre har mere fokus på, at arbejdsbelysningen skal levere et stærkt lys.

Uanset hvilket behov din arbejdsplads har for arbejdsbelysning, vil du hos den rette forhandler kunne finde et bredt udvalg af lamper og arbejdsbelysningsformer, som vil kunne passe ind i netop den stil, der er på din arbejdsplads.

Øg motivationen hos dine medarbejdere med den rette arbejdsbelysning

Steder, hvor arbejdsbelysningen især er vigtig er arbejdspladser, hvo størstedelen af dagens arbejde foregår ved at skrivebord eller på kontor. Som kontoransat tilbringer du størstedelen af din arbejdsdag ved skrivebordet og foran computeren, hvorfor det er vigtigt at skabe et godt og velfungerende arbejdsmiljø. Det kan man for eksempel gøre ved en rette form for arbejdsbelysning. En god arbejdsbelysning indbefatter altså ikke blot nok lys, men også et lys, der passer præcist til de arbejdsopgaver, du sidder med. En god kontorbelysning omfatter for eksempel, udover loftlamper, også bordlamper, fritstående lamper, uplights og LED-lamper.